Mijn weg

Na jaren in de bloemenbranche te hebben gewerkt als medewerker maar ook als zelfstandig ondernemer, begon er voor mij een paar jaar geleden een zoektocht. Ik wist dat ik iets wilde veranderen maar had nog geen idee wat dat kon zijn. Wat wilde ik en wat kon ik nog?

Ik gaf mij op voor een propedeusejaar aan de HVNA. Een beroepsopleiding voor homeopathie en natuurgeneeskunde. Dat jaar ging voorbij als een wervelwind en zette alles op z’n kop. Tevens ging ik op salsales en stelde ik mij open voor meer warmte en verbinding waardoor ik mijn gevoelens en gedachten op papier wilde zetten. In eerste instantie gewoon voor mezelf. Om erachter te komen wat er precies gebeurde en om niet te vergeten hoe het voelde. Het leek soms of de gedichten uit het niets opkwamen. Het was mijn proces van het hoofd naar het hart. Mijn eerste stappen had ik gezet.

Ik werd me bewust van mijn eigen patronen, overtuigingen en gedachten (mijn ego dat constant iets vertelt) en kwam in aanraking met de leer van Jung en cognitieve gedragstherapie. Mijn grote voorbeeld is Dr. Edith Eva Eger. Zij is een Amerikaans psycholoog en overlevende van de Holocaust. Zij schreef twee boeken rond haar 90e levensjaar, De keuze en Het geschenk.


Ik ben heel trots op mijn debuut De code is dansen. Door een ontzettend moeilijke keuze te maken, waarbij je
de grond onder je voeten voelt wegzakken, besef je ineens dat het een periode is van oneindige mogelijkheden en wordt het een waar geschenk!

De volgende studies heb ik mogen volgen:

  • Propedeuse HVNA, beroepsopleiding Homeopathie en Natuurgeneeskunde – doorlopen
  • LET opleiding Centrum Puur, Lichaamsgerichte Energetische Therapie – doorlopen
  • Opleiding Woonzorgassistent
  • Reiki 1 en Reiki 2, The Usui System of Natural Healing
  • NHA, Opleiding Cognitieve Gedrags Therapie (nog bezig)

miriam.rood@ziggo.nl

06-30399100

Made by: Dani Burgers